SPA, Bio, Italiensk mat – Elite hotell investerar 400 miljoner i Södertälje

Foto: Elite.

Elite, som är en av Sveriges största hotellkedjor, öppnar hösten 2022 i Södertälje.

Hotellet som planerades att stå klart under 2020 flyttades fram på grund av pandemin, men nu presenterar hotellkedjan ett italienskt koncepthotell med en premiumapproach.

“Allt från italiensk mat, fantastiskt SPA och nöjen så som bio och Petanque. Ett brett utbud av vardagslyx, underhållning och en plats att ladda batterierna.”, så beskrivs det nya hotellet av Elite själva.

I en intervju i DI berättar ägaren, Bicky Chakraborty, att han investerat närmare 400 miljoner kronor ur egen ficka, inklusive köp av fastigheten och renoveringar.

– Vi har skjutit på det i nästan ett och ett halvt år på grund av pandemin. Det har varit avsiktligt, säger Bicky Chakraborty till DI som investerar stort i nytt lyxhotell i Södertälje.

På Västra Mälarehamn kommer nya lyxhotellet stå klart 2022. Foto: Elite.

Fastigheten som Elite tog över var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje fram till sammanslagningen med Zeneca 1999. Därefter köptes den upp av fastighetsbolaget Acturum Real Estate.

Det nya lyxhotellet i Södertälje kommer bland annat att bestå av cirka 160 rum, en stor konferensverksamhet, SPA-anläggning och Bio som i första hand kommer att vara avsedd för hotellets gäster.

Elite Hotels äger idag 40 hotell i Sverige och planerar att öppna portarna för det nya hotellet i Södertälje under tredje kvartalet 2022.

Här ska lyxhotellet etablera sig “160 rum och en härlig spa-anläggning”