Här ska lyxhotellet etablera sig “160 rum och en härlig spa-anläggning”

Elite Hotell. Foto: Alex Ataseven

Nu etablerar sig ett av Sveriges största hotellkedjor i Södertälje. Hotellkedjan Elite tar över fastigheten som fram till sammanslagningen med Zeneca 1999 var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje, därefter köptes den upp av fastighetsbolaget Acturum Real Estate.

Nu omvandlas den vackra fastigheten som är belägen i Norra Stadskärnan, alldeles invid Södertälje kanal, till ett lyxhotell med flera faciliteter.

Södertälje får en spa-anläggning. Bild/Plats: Elite / Elite Hotell Vana St Eriksplan.

“Hotellet kommer att bestå av 160 rum, en stor konferensverksamhet och en härlig spa-anläggning. Här kommer det att finnas plats för både små och stora möten där förstklassig service kommer bli en självklar del av upplevelsen. Hotellet kommer även att erbjuda flera restauranger av hög internationell klass.”, skriver Elite på sin hemsida.

Foto: Elite

“Fastigheten består av två sammanlänkade huskroppar om totalt 12 000 kvm, ett modernt kontorshus uppfört år 1994 samt en vacker bryggeribyggnad från 1896. ” skriver Elite i meddelandet.

Enligt planerat väntades att hotellet skulle stå klart hösten 2020, men på grund av förseningar sköts invigningen upp och nu beräknas hotellet stå klart i början av 2022.

Västra Mälarehamnen 9 Foto: Alex Ataseven