15-åring rånad i Södertälje – “Beväpnad med vasst föremål

Vid 09:40 under fredagen larmades polisen till Brolunda efter att tre okända gärningspersoner rånat en 15-åring.

Enligt polisen, som var snabbt på platsen, var alla tre gärningspersonerna maskerade för att täcka delar av ansikten under rånet i Brolunda. Enligt polisen var minst en person beväpnad i samband med rånet.

“En av de tre gärningspersonerna var beväpnad med ett vasst föremål. Alla gärningspersonerna hade en maskering som täckte delar av deras ansikten.”, skriver polisen i ett pressmeddelande vid 10-tiden under fredagen.

15-åringen hotades med ett vasst föremål under rånet, men ska inte ha blivit fysiskt skadad i samband rånet.

Till polisen har han uppgett att gärningspersonerna lämnade platsen springandes efter rånet. En sökinsats sattes igång på jakt efter de tre personerna, men polisens initiala sökande efter gärningspersonerna blev utan resultat.

NY RAPPORT: Ungdomsrånen ökar i hela landet – Förekommer hot och våld