Senaste nytt – Kan bli en skybar vid Maren

Bild/Foto: Fojab/Södertälje kommun.

Planeringen för nya Marenprojektet är i full gång och när det står klar ska det bland annat innehålla cirka 200 gästrum, lounge, barer, restauranger, uteservering på en terrass mot Maren, konferensavdelning och en träningsanläggning.

Invigningen är planerad sommaren 2024, men redan nu har man tecknat ett avtal 25-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group om ett nytt Clarion Hotel.

Winn Hotel Group driver idag tretton hotell i tolv städer under varumärket Clarion Hotel.

Bild/Foto: Fojab/Södertälje kommun.

– Stadsrum Fastigheters och Södertälje kommuns gemensamma vision är att skapa en levande mötesplats vid Maren med ett utåtriktat innehåll som hotell, mat, nöje och kultur. Vi är glada att tillsammans med en välrenommerad och professionell part som Winn Hotel Group kunna ta nästa steg i förverkligandet av visionen”, sa Magnus Alteskog VD på Stadsrum Fastigheter AB i ett pressmeddelande.

Nu säger utvecklingschefen till lt att man även tittat på möjligheterna kring en skybar.

 – I dagsläget är det inritat sviter högst upp – men det kan komma att ändras. Diskussionen om en skybar lever än, vi har inte landat i om vi ska ha en och om den i så fall ska vara för hotellets gäster eller en publik verksamhet. Det är en pågående diskussion, säger utvecklingschefen Jens Halvarsson på Stadsrum fastigheter till lt.

BILDEXTRA: Såhär kan hotellet vid Maren se ut.