JUST NU: Tre män gripna för dödsskjutningen vid Actic Vasa

Tidigt under tisdagen greps tre personer misstänkta för inbladning i dödskjutningen in Geneta i maj, rapporter Svt idag

– Vi har tre personer som är anhållna som skäligen misstänkta för anstiftan till mord i det här ärendet, det är ungefär så mycket jag kan säga med hänsyn till utredningen, säger Anna Hankkio, åklagare vid Södertörns åklagarkammare till Svt.

Det var den 24 maj i år som en 39-åring flerbarnspappa sköts till döds på öppen gata i Geneta utanför Actic Vasa. 39-åringen kliver ut från gymanläggningen Actic och går in i Willys för att handla. Påvägen ut skjuts han till döds på nära håll.

– Gärningsmännen är väldigt unga i åldern. De har inte förståelsen som man kan förvänta sig för vad som händer när man släcker en annan människas liv, säger Max Åkerwall Södertäljes polischef till Svt.

Idag, nästan fyra månader efter mordet, greps tre personer misstänka för inbladning. De misstänkte är enligt Svt personerna i “varierande ålder” och vad genombrottet till gripandet är kan åklagaren inte gå in på.

– Jag kan inte gå in på vad i utredningen som har motiverat att gripandena sker nu, säger Anna Hankkio till Svt.

Texten uppdateras

Mordet vid Actic Vasa – Polisen är mördaren på spåren