SENASTE NYTT: Alla misstänkta i assistanshärvan släppta på fri fot

Bild/Foto: Sveriges domstolar.

Nu kan Telgenytt bekräfta att alla misstänka i den så kallade assistanshärvan är släppa ur häktet och försatta på fri fot efter beslut av Kammaråklagaren Göran Kvist. Beslutet togs den 15 september meddelar Södertälje tingsrätt.

– Jag har hävt häktningen, alla misstankar kvarstår och jag bedömer att de häktade inte kan försvåra utredningen. Förundersökningen kommer att pågå hela året ut, säger Kammaråklagaren Göran Kvist till Telgenytt.

Kammaråklagaren Göran Kvist. Bild: Privat.

Tidigt under måndagsmorgonen, den 30:e augusti, blev flera personer gripna på flera platser i Stockholmsområdet misstänkta för grovt bedrägeri. Kort därefter släpptes en av de misstänkta på fri fot efter att åklagarmyndigheten gått ut med att personen är anställd som polis. Av den anledningen utreddes polisen av åklagare på Särskilda åklagarkammaren och av utredare på polisens avdelning för särskilda utredningar.

Tidigt på onsdagen, den 15:e september, hävdes häktningen för alla misstänka och de försattes på fri fot efter att de varit frihetsberövade i två veckor. Den misstänkta brottsligheten har pågått under perioden 1 januari 2016 till den 30 april 2020, enligt åklagarmyndigheten.

Fyra häktade efter misstanke om assistansfusk – Misstänkt polis släppt