Nytt alternativ för bilister – Färja mellan Sverige och Tyskland

Foto/Bild: Hansadestinations

Nu öppnar en nya färjelinje mellan Sverige och Tyskland som ska göra bilresan snabbare och smidigare. Hansa Destinations öppnade linjen mellan Nynäshamn i Sverige och Rostock i Tyskland förra vecka och ska transportera både gods och passagerare.

– Med Hansa Destinations får kunder nu ytterligare ett alternativ att frakta gods mellan Stockholmsregionen och norra Tyskland, vilket förbättrar flexibiliteten och effektiviteten. Den nya linjen kommer årligen kunna flytta över 75 000 lastbilar från land till hav och därigenom minska utsläppen från transporterna, säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland i ett pressmeddelande.

Foto/Bild: Hansadestination

Hansa Destinations blir en systerverksamhet till Destination Gotland och har fått statligt stöd, ekobonus, i uppstartsfasen för att minska Sveriges utsläpp av växthusgaser.

Avgångarna planeras 19:00/19:30 och ankomst nästkommande dag vid 13:00/13:30. Resan tar cirka på 18 timmar och bokningen öppnar 1 juli 2022 samt att vissa avgångar avgår från Visby

Direkttåg till Tyskland – Från Södertälje Syd