Direkttåg till Tyskland – Från Södertälje Syd

Den 27 juni hade populära Snälltåget premiär för nya linjen över Danmark till Berlin, som även gör ett stopp i Södertälje innan tåget rullar vidare ner mot Europas hjärta.

Nu kan Södertäljebor ta direkttåget från Södertälje Syd till Tyskland, Berlin och vidare till bland annat Frankrike eller Italien om så önskas, möjligheterna är oändliga.

Snälltåget som tidigare erbjudit nattåg till bland annat Åre och Malmö erbjuder nu nya rutter till Köpenhamn och vidare till Berlin, utan byten. Tåget utgår från Stockholm och därefter stannar i bland annat Lund och Malmö för att ankomma till Hamburg på morgonen innan resan fortsätter till Berlin. 

Resan från Södertälje Syd till Berlin tar circka 16 timmar och ombord på tågen har det även ökats med antalet platser för att öka avståndet mellan resenärer för att göra resan så trygg som möjligt.

Snälltågets rutt från Stockholm – Berlin. Tågets första stopp är Södertälje.

– Vi tror att resemarknaden kommer att se helt annorlunda ut efter pandemin, kraven på miljövänliga resor med tåg mellan Sverige och kontinenten kommer att öka och vi planerar därför för fler avgångar och en helt ny sträckning för Berlintåget, säger Marco Andersson.

Snälltåget informerar även att det kommer att köras på förnyelsebar el för att få minsta möjliga miljöpåverkan och att trafiken bedrivs med internationella liggvagnar som Snälltåget köpte hösten 2019, men det finns även plats för sittvagnar i nattåget.

Tåget erbjuder även rymliga hytter.