Företag i fokus:

Försvarsmakten och Missing People kopplas in i sökinsatsen efter Kjell

2022_06_7F9493F5-6F11-4818-B8F0-76C574F4B953

Foto: Alex Ataseven / Polisen.

Tidigt fredagseftermiddagen gick Södertäljebon, 88-årigen Kjell Kallhauge, ut från sitt hem på Bergvik.

Sedan dess har han varit försvunnen och tidigt på söndagsmorgonen kopplades Försvarsmakten, SARS och Missing People in i sökinsatsen efter Kjell.

Den erfarne orienteraren Kjell Kallhauge, 88, anmäldes saknad tidigt på fredagsförmiddagen den 3 juni. Sedan dess har stora sökinstatser pågått med bland annat polishelikopter och Sjöräddningen.

Nu kopplas både Försvarsmaken, Missing Peoplet och SARS (Search and Rescue Sweden) in i sökandet efter Kjell och befinner sig just nu i Södertälje med över 100 personer som hjälper till i insatsen.

Från utgångspunkten på Mälarbadet utgår utgår ett 40-tal personer som delar från Försvarsmaken, Missing People är på plats med över 100 personer samt flera enheter från Polismyndigheten.

– Vi började idag klockan 08 på morgonen. Vi håller på att jobba från norr ungefär vid Ragnhildsborg där han ungefär försvann. Sedan så jobbar vi oss uppåt nu med skallgång i terrängen, säger Björn Krafft, Kompanichef på Försvarsmaken.

Missing Poeple, som också kallades in till den polisiära insatsen för skallgång, befinner sig på plats med över 100 personer, varav 40 erfarna orienterare.

– Det är polisen som leder den här instans och det har eftersökts sedan personen försvann, men idag är det första dagen som Missing People är med, säger Daniel Skinner instatsledare för Missing People.

Vid försvinnandet bar Kjell, som är cirka 170 cm lång, en ljusbeige jacka och bar en svart väska/ryggsäck.

– Vi har god stridsvärde på personalen som är ute och fortsätter att söka. Vi hoppas på det bästa, säger Björn Krafft från Försvarsmaken.

Stor sökinsats pågår – Polisen efterlyser försvunna Kjell

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 juni 2022 00:00

”Regeringen övertolkar de direktiv som kommer från EU”

Tage

Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare.
Foto: Södertälje kommun

Snart är det förbjudet att elda trädgårdsavfall på privata tomter. Ett beslut som Centerpartiet inte vill se genomfört och därför har de lagt fram en motion till Södertälje kommunfullmäktige.

I en nyligen inlämnad motion till Södertälje kommunfullmäktige, framför Centerpartiet sin oro över de förändringar som skett gällande reglerna för att elda trädgårdsavfall på privat tomt. Partiet hävdar att dessa förändringar är en följd av en överdriven tolkning av ett EU-direktiv av regeringen, baserat på Naturvårdsverkets tolkning av reglerna.

(Annonslänk)

”Som vanligt övertolkar Naturvårdsverket och då också regeringen de direktiv som kommer från EU. Senast det fick stora konsekvenser och lades stora resurser på fel saker var när Vattendirektivet 2015/16 kom med bland annat orimliga krav på månghundraåriga dammar som exempel. Nu har man ställt till det igen.”, skriver Tage Gripenstam (C), i ett pressmeddelande.

Naturvårdsverket och regeringen har fattat beslut om att förbjuda eldning av trädgårdsavfall på enskilda tomter, och istället bör ris transporteras till en komposteringsanläggning. Centerpartiet har kritiserat detta beslut på grund av bristande stöd från invånarna.

Dock menar Centerpartiet att den nuvarande lagen i Sverige ger möjlighet för kommunala beslut och undantag. Därför föreslår partiet att Södertälje kommun ska besluta att behålla de nuvarande reglerna för eldning av trädgårdsavfall som ett undantag till den nya lagstiftningen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors