Polispådrag efter våldtäktsman – ”Två kvinnor utsatta”

Under lördagen larmades polisen två gånger om till i Västergård efter två misstänkta våldtäktsförsök.

En ung kvinna samt en kvinna i medelåldern blev utsatta för våldtäktsförsök varpå en stor polisinsats inleddes.

Enligt polisens uppgifter ska det första våldtäktsförsöket skett i ett trapphus där ung kvinna i tonåren blev överfallen.

– Den här kvinnan lyckades slita sig loss eller slå sig loss. Då avbröt mannnen och sprang därifrån, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

En och en halv timme senare, klockan 12:24, blev ännu en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök. Denna gång blev kvinnan överfallen i ett skogsparti intill Lundbygatan i Västergård.

– Den här gärningsmannen ska ha då överfallit kvinna och brottat ner henne på marken, men den kvinnan lyckades också slå sig loss och mannen sprang från platsen, säger polisen.

Vinstrad innan 15-tiden pågick fortfarande ett stort pådrag efter gärningsmannen som polisen misstänker vara samma person.

– Vi ser likheter, men vi kan inte slå fast att det är samma person. Men vi kan se att i båda fallen har gärningsmannen tagit risker och brottar ner kvinnorna mitt under dagen. Han har tagit väldigt höga risker och det har bara varit en kort bit mellan plasterna, säger polisen till Telgenytt.

Båda händelse skedde i Västergård och i nuläget har polisen ingen gripen misstänkt för våldtäktsförsöken.

Därför går polisen ut med varning till allmänheten för att vara uppmärksamma, men en sökinsats pågår fortfarande efter gärningsmannen.