Imamer på besök i Södertälje – Möter hat med kunskap och dialog

Foto: Alex Ataseven / FrågaEnMuslim.

I början på veckan inledde tre imamer sin resa från Göterborg till Stockholm för att möte det hat som uppstått med högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningar.

Med stopp i flera städer för att möta hat med kunskap och dialog har det nu kommit till Södertälje tur.

Idag befinner sig imamerna, från klockan 11:00 till 16:00, på Stora Torget i Södertälje med kampanjen “Fråga en muslim”.

– Vi ser detta som ett konstruktivt sätt att nyttja yttrandefriheten på, samt ett värdigt svar på den senaste månadens ondsinta provokationer mot vår tro. Vi vill också bidra till samhället på ett konstruktivt sätt efter all den förstörelse vi bevittnat under den senaste tiden, berättar imamen Kashif Virk till Telgenytt.

Imamerna möter hatet med kunskap och dialog. Foto: FrågaEnMuslim.

Enligt imamen Virk finns en förståelse att händelserna under påskhelgen skapar rädsla för islam och muslimer. Därför vill kollegorna, med kampanjen “Fråga en muslim”, möta hatet med kunskap och dialog.

– Denna kampanj har vi bedrivit i flera år i hela landet för att möta allmänhetens funderingar och rädsla för islam, samt för att föra dialog med allmänheten och även med muslimer, förklarar imamen.

Från klockan 11 till 16 befinner sig imamkollegor på Stora Torget för att sprida kunskap om islam samt svara på allmänhetens frågor.