Ebba Busch (KD) besökte Södertälje – Vill att Sverige erkänner folkmordet Seyfo

Foto: Shamash Oyal.

Under tisdagen besökte Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, tillsammans med partiets rättspolitiske talesperson Andreas Carlson, Södertälje för att träffa väljare under partiets turné, Sverigesnack.

Under tisdagen besökte Ebba Busch S:t Afrems kyrka i Geneta och avslutade på Park Hotell i centrala Södertälje.

Busch talade bland annat om hur partiet vill att Sverige officiellt erkänner folkmordet, Seyfo, som skedde i nuvarande Turkiet år 1915 där över en miljon kristna miste livet.

– Det är en fråga som vi kommer att driva på i regeringsställning. Vi har fått driva den här frågan ganska hårt på olika sätt, det vill jag att människor ska veta. Det är viktigt att känna sin historia för att se till att det aldrig händer igen, sa Ebba Busch under besöket.

Ebba Busch och Andreas Carlson på Quality Park hotell under tisdagen. Foto: Shamash Oyal.

Besöket i Södertälje riktade mycket fokus på Sefyofrågan i Södertälje, men även om hur viktigt välfärden är.

– För oss är det här en av de viktigaste löftena inför valet, berättade Ebba Busch (KD). När du är som svagast och allra mest utsatt, då ska välfärden vara som starkast. Oavsett vad postnumret är på din adress så ska inte det vara det som avgör om du får vår i tid eller inte. Sverige ska inte ha vårdsystem som är som är postkodslotteri.

Vid 19-tiden under tisdagskvällen tackade Busch och Carlsson för sig och lämnade Södertälje för denna gång.

Besöket i Södertälje lockade storpublik. Foto: Shamash Oyal.
Foto: Shamash Oyal.