Syrianska tog sin första hemmaseger – Bagir avgjorde i slutminuterna

Foto: Daniel Brace.

Syrianska kom till matchen med en trevande säsongsinledning och en vinst var av yttersta vikt för att inte tappa kontakt med tabelltoppen.

Dessutom hade Södertäljelaget inte tagit en enda hemmaseger inför matchen mot Karlberg BK.

Syrianska fick en drömstart på matchen och kunde redan efter fem minuter spräcka målnollan genom ett inlägg från en hörna kunde Kevin Kielin skarva vidare bollen till Mattias Ingvarsson som tryckte in ledningsmålet.

Det var framför allt Syrianska som kom till målchanser och som kontrollerade matchen med flera fina målchanser att kunna öka sin ledning. Men Syrianska gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning och en mycket bra spelad halvlek.

Syrianska hade inte lika mycket boll i den andra halvleken och tappade lite av sitt momentum till Karlberg. Men gästerna kom aldrig till många målchanser tack vare ett solitt försvarsspel från hemmalaget. I

Det blev en aning frustrerat i det rödgula lägret när målen uteblev. Istället kunde Karlberg i den 70:e minuten kvittera på en hörna efter en tilltrasslad situation. Bollen hade precis tagit sig över mållinjen innan Afram Hanna kunde rensa, men domaren hade full koll på situationen och dömdes mål för gästerna Karlberg.

Därefter började en forcering för Syrianska som var i ett stort behov av en seger för att inte halka efter i tabellen. Och i den 93:e minuten fick Syrianska utdelning när Ramez Matti efter en kontring fick tag på bollen, spelade till Kenneth Carlie i djupled som hittade till Majkel Bagir som var helt fri framför målet.

Det första skottet räddades av målvakten, men Bagir hade turen med sig när han åter fick bollen i andraläget och satte bollen i öppen bur.

Kort efter ledningsmålet blåste domaren av och slutresultatet skrevs till 2-1 och Syrianska hade tagit sin första hemmaseger för säsongen.

Text: Andrew Moro.