Malki mötte sin publik i ny bokdebut – “Speglingsmöjlighet för barn”

Barnboksdebutanten Robel Malki, som skrivit boken “Helaneh och den magiska skogen”, besökte i veckan Läslandet i Södertälje.

Lokalen i Hovsjö var fullsatt under onsdagen när Malki presenterade sin nya fantasybok för barn som handlar om miljöförstöring och hur det påverkar folkhälsan.

I en stad som Södertälje där det finns en stor community med assyrier/syrianer är detta förstås en stor händelse i och med att det inte finns så många barnböcker på svenska som ger det speglingsmöjlighet till barn med assyrisk/syrianskt ursprung.

Karaktärer, val av namn och språk. Det finns flera element som tilltalar specifikt denna grupp, samtidigt som miljöfrågan är universell och något som angår alla. Genom representation får Läslandet även fler läsare till ett så angeläget ämne.

Författaren Robel Malki

Under kvällen blev boken högläst och efteråt signerade författaren böcker och alla närvarande familjer fick med sig en bok hem.

Enligt LFI är detta i enlighet med LFI-metoden som är designad för att sänka trösklar och skapa förutsättningar för att så många barn som möjligt ska få positiva erfarenheter av böcker och bli sugna att läsa mer.

Böcker i hemmet och förebilder är helt avgörande för att barn’ ska kunna skapa en identitet i läsandet. I Läslandet får barnen både och.