Insändare: Ericsson har finansierat terrororganisationen IS

Ericsson. Pressbild.

Uppdrag granskning har dragit ner byxorna på telekombolaget Ericsson och avslöjat att de har finansierat terrorsekten Islamiska Staten (IS).

Det är både misstankar om penningtvätt samt bekräftad finansiering av terrorverksamhet som Ericsson gjort sig skyldiga till.

Ericsson har finansierat IS, i mina öron låter det helt galet. Detta skedde då terrornätverket IS kontrollerade delar av Irak. 

Hur har SAMLIT (Swedish Anti Money LaunderingIntelligence Task Force) agerat. Vad säger, Linda H Staaf, chefen för underrättelseenheten vid polisens nationella operativa avdelning, Noa, om detta. 

Min fundering är om SAMLIT och storbankerna har granskat Ericsson. Samt om de vidtagit åtgärder genom att stänga ned Ericssons bankkonton i enlighet med lagen om åtgärder mot finansiering av terrorism och penningtvätt.

Lagen ger, SAMLIT, bankerna verktyg till att förhindra att finansiell verksamhet och annan näringsverksamhet utnyttjas för finansiering av terrorism och penningtvätt och är därmed applicerbar på Ericssons grova brott, finansiering av terrororganisationen IS.

Är alla lika inför Lagen