Nykvarn ställer in valborgsfirandet – “Tyvärr inte möjligt”

Foto: Nykvarns kommun.

Vill du fira traditionell valborg med eld och knastrande grenar och bor i Nykvarn? Då får det bli en tripp till en av grannkommunerna istället.

På sin hemsida meddelar Nykvarns kommunen att man nu väljer att ställa in årets valborgsfirandet på grund av räddningstjänsten som nyligen avrådde från eldning.

Den traditionella valborgsfirandet ställdes även in både 2020 och 2021, men då var det pandemin som satte käppar i hjulet.

Denna gång är det på grund av räddningstjänsten som tidigare avrådde från eldning. Men trots att avrådan redan hävts beslutade kommunen att ställa in årets valborgsfirande.

Att med kort varsel planera för ett traditionellt firande är tyvärr inte möjligt. Firandet är en större offentlig tillställning som måste planeras och genomföras i samverkan med föreningar och andra externa parter.“, skriver kommunen på sin hemsida.

Istället väljer kommunen i Nykvarn att lysa vattentornet i eldens färger under valborgsmässoafton och satsar stort på ett gemensamt firande under Nykvarnsdagen och nationaldagen.

Nykvarnsdagen tillbaka efter två års uppehåll – “Det vill du inte missa”