Maurice Varli utses till kommunens hedersmedborgare – “Det är en ära”

Foto: Alex Ataseven.

Nu är det klart vem som står som årets hedersmedborgare i Nykvarn 2022. En person som levererar god mat och engagerar sig stort i kommunens ungdomar.

Nykvarns kommun utser Maurice Varli, som äger restaurangerna New Mill Grill och Dollys Pizzeria, för sina fantastiska insatser.

Varje år tilldelar Nykvarns kommun utmärkelsen Årets hedersmedborgare till en person som gynnat kommunen.

I år föll valet på en välkänd och omtyckt person, Maurice Varli.

– Det är en ära att få den här utmärkelsen och jag känner mig både hedrad och rörd. Det betyder att jag gör något bra, säger Maurice Varli till Nykvarns kommun efter utmärkelsen.

Maurice Varli utses till årets hedersmedborgare i Nykvarn. Foto: Alex Ataseven.

“Hans restauranger står för så mycket mer än god mat. De är för många unga en trygg plats där de blir sedda och lyssnade på och han har ofta bättre koll på våra barn än vad vi själva har.”, skriver Nykvarns kommun i motiveringen.

– Jag har sett flera generationer växa upp och känner många ungdomar och deras föräldrar. Jag pratar direkt med kidsen och ser jag något som är fel, säger jag till och ser jag något som är bra säger jag det också. Det kommer naturligt för mig, säger Varli.

Den 21 april hålls utnämningsceremonin vid kommunfullmäktiges sammanträde.