SENASTE NYTT: Här monteras nya 5G i centrala Södertälje

Foto: Alex Ataseven.

5G-nätet byggs sakta med säkert ut runt om i landet för att möta behovet av en snabbare uppkoppling.

Nu har det kommit till Södertäljes tur att ta del av 5G på riktigt.

– Den fungerar perfekt, nu kan alla i Södertälje använda det nya 5G systemet, säger en av teknikerna som var med i montaget av den nya 5G basstationen i Södertälje till Telgenytt.

Allt fler byter ut sina telefoner och börjar använda funktioner som kräver ett snabbt och fungerande nät. Ofta med behov av flera timmars uppkoppling som i sin tur ökar behovet av en snabbare uppkoppling.

Nya 5G-stationen monterades i veckan på fastigheten vid korsningen mellan Badhusgatan och Lovisinsgatan i centrala Södertälje. Foto: Alex Atasven.

I veckan befann sig flera tekniker på Lovinsinsgatan/Badhusgatan, mitt i centrala Södertälje, för att montera en ny 5G basstation för att tillfredsställa behovet av snabbare uppkoppling.

– Vi har befunnit oss på taket och arbetat här hela veckan för att montera nya 5G i Södertälje. Den är uppkopplad och fungerar perfekt, säger montören till Telgenytt.

5G basstationen har ett strategiskt bra läge i centrala Södertälje och ska enligt montören täcka större delarna av Södertälje.

Nu kan Södertäljeborna ta del av en snabbare uppkoppling. Foto: Alex Ataseven.