Telge köper känd fastighet i centrum – “Skapar möjligheter”

Foto: Alex Ataseven.

I början på januari 2019 valde Stadium att stänga sin centrala verksamheten på Storgatan i Södertälje.

Sedan dess har den över 1400 m2 stora lokalen stått tom. Nu väljer ägaren Regio AB att sälja fastigheten till det kommunala bolaget Telge Fastigheter.

– Köpet av fastigheten skapar möjligheter framåt i arbetet med Lunakvarteren och utvecklingen av stadskärnan, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter i ett pressmeddelande.

Lunagallerian ägs sedan tidigare av Telge Fastigheter. Foto: Alex Ataseven.

Syftet med köpet av fastigheten Luna 1 på gågatan i Södertälje är att bidra till att utveckla en attraktivare stadskärna.

Fördelen med köpet är att Telge Fastigheter äger grannfastigheter och menar att de ser tydliga synergier och ekonomiska fördelar med att förvalta och underhålla alla fastigheter i kvarteret Luna.

– Genom att få rådighet över hela kvarteret Luna kan vi få ut hela potentialen i detaljplanearbetet som pågår, säger Krister Mellström vd Telge Fastigheter. Till exempel kommer förvärvet underlätta evakueringsplanen när Gallerian försvinner, säger Krister Mellström till Telge.

Foto: Alex Ataseven.

Fastigheten som är på totalt 2664 m2 innehåller idag lägenheter kontor, butikslokaler och är känd för att vara ritad av samma arkitekt som Kaknästornet i Stockholm.

– Från Regios sida är vi nöjda med att Telge Fastigheter tar över Luna 1. Vi ser framför oss att det kommer bidra positivt till utvecklingen av kvarteret och närområdet, då de är långsiktiga fastighetsägare och har ett stort engagemang i stadskärnan, säger Regios VD Eric Bergström i pressmeddelandet.