Tom Tits tilldelas stipendium för ett nytt babyprojekt – “Barn är födda forskare”

 Tiffany Alnefelt. Foto Pressbild.

Glädjande nyheter för vetenskapsmuseum Tom Tits i Södertälje som nu beviljas ett stipendium på cirka 100 000 kr.

Skandias stiftelse Idéer för livet tilldelar projektet BabySTEM som går ut på att ge föräldrar, tillsammans med sina barn, kunskap och inspiration att utforska naturvetenskapen i vardagen.

– Barn är födda forskare, de första åren genomför barn tusentals experiment för att förstå sin kropp och sin omvärld, säger Tiffany Alnefelt, Pedagog och programutvecklare Tom Tits Experiment i ett pressmeddelande.

Projektet BabySTEM, som är en förkortning för Science, Technology, Engineering och Mathematic, kommer under året 2022 att fokuset mot de allra yngsta.

Med lokala föräldragrupper vill Tom Tits erbjuda en stimulerande samvaro mellan barn och föräldrar.

Vetenskapsmuseum Tom Tits i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

I projketet BabySTEM badar nyblivna föräldrar, tillsammans med sina små barn, för att bland annat främja vattenvana, bygga vidare på barnets medfödda dykreflex och skapa en stimulerande samvaro.

– Att främja engagemang och positiva attityder till naturvetenskap och teknik är en fråga om god utbildning för alla. Kunskaper inom och förståelse för naturvetenskapens och teknikens natur behövs för att kunna ta ställning i samhällsfrågor och utveckla handlingskompetens, säger Tiffany Alnefelt,