Actic-chefen efter dopingkontrollerna – “Mycket bra intiativ”

Fredag den 21 januari utförde Södertäljepolisen en stor insats mot åtta gymanläggningar i Södertälje mot doping, vilket Telgenytt tidigare rapporterat om.

En insats som nu välkomnas av Actic-chefen Daniel Ekendahl och kollegan Ellen Kavvada som vill motverka användningen av och tillgången på dopningspreparat.

Enligt polisen var insatsen en del av projekt “100% ren träning” där man samarbetar med träningsanläggningarna för att motverka doping.

– Actic står ju för 100 % rent, så jag tycker att det är bra. Det har inte gjorts några kontroller på länge, så folk som använder doping kan ha blivit för bekväma, säger Ellen Kavvada till Telgenytt.

Under insatsen besöktes åtta anläggningar, Friskis och svettis, Gröndal hälsocenter, Medley i Salem, Fitness24seven och Actics fyra anläggningar i Södertälje.

Ellen Kavvada fråg Actic Park Södertälje: Foto: Alex Ataseven.

“Förutom att det är förbjudet enligt lag så är det en ingång till kriminalitet.”, skrev polisen i pressmeddelande i samband med tillsynen av anläggningarna.

Den polisiära insatsen mot gymanläggningarna ledde inte till någon misstanke om brott. Däremot är Daniel Ekendahl på Actic, som genomgått polisens utbildningen “100% Ren träning”, positiv till insatserna.

– Mycket bra intiativ av polisen, vi är fler i personalen som gått polisutbildning “100% Ren träning”. Många av de som tar preparat har ofta dåligt självförtroende och behöver uppmärksamhet, säger Daniel Ekendahl, chef på Actic Park, till Telgenytt.

På anläggningen Actic Park i centrala Södertälje har det skyltats tydligt för att motverka doping. Bland annat har man satt upp skyltar vid entrédörren och på speglarna vid fria vikterna.

– Polisen gör inte kontroller för att sätta dit folk, utan mer för att hjälpa dem på rätt väg. Att dopa sig är fel och jag hjälper mer än gärna till om någon vill komma ur dessa skadliga vanor och väljer hälsan före supstanser, säger Ekendahl till Telgenytt.