Är vår kommun en plats för politiker att syssla med märkliga affärer?

Foto: Nicklas R Carlquist / Creative Commons.

Inte första gången en socialdemokrat skapar rubriker för att syssla med märkliga affärer. 

Uppenbart har Södertäljeborna glömt eller helt enkelt valt att accepterat att Telge bostäder anmäldes efter Fornhöjdsskadalen som kostade oss Södertäljebor över 240 miljoner kronor.

240 miljoner kronor! Vansinnigt mycket pengar. I princip så gav Socialdemokraterna bort det till Skanska. Här, varsågod, ta för er bara. Socialdemokraterna bjuder på buffé.

Vem bar ansvaret och vem var ordförande för Telge bostäder då? Hör och häpna, en socialdemokrat, Ingela Nylund Watz.

“Flera budgivare som var beredda att betala 100 miljoner mer än bröderna Månsson”

Och nu Boel Godner som hemligstämplat en fastighetsaffär sedan 2019 där det nu kommit fram att hon tackade nej till flera budgivare som var beredda att betala 100 miljoner mer än bröderna Månsson.

Jag ställer samma fråga som Realistpartiet: Varför valde du ett lägre bud på fastigheterna Boel Godner?

Joakim Granberg, Realistpartiet, ifrågasätter kommunens fastighetsaffärer. Försäljningen i Hovsjö som är hemligstämplat sedan 2019. Fornhöjdsskandalen (Skanska) och bygget av Europas dyraste P-hus bakom vårt eget stadshus (Peab) utan konsekvens för inblandade.

“Skanska överfakturerade Södertälje kommun med 240.000.000 kronor”

Socialdemokraterna går i fotspåren på varandra. Ingela Nylund Watz (S) mer eller mindre blundade för och vände ryggen till när byggbolaget Skanska överfakturerade Södertälje kommun med 240.000.000 kronor.

Flera partier krävde att hon skulle ställas till svars och minns jag rätt så anmäldes Telge Bostäder av Realistpartiet, men bolaget och Ingela Nylund Watz (S) friades helt från all ansvar.

“Att Boel Godner (S) mörklägger och sekretessbelägger fastighetsaffären i Hovsjö bådar inte gott”

Jag läste nyligen debattinläggen från Joakim Granberg och Boel Godner och ger Joakim två tummar upp. Bra Joakim, fortsätt så, så här får det inte gå till.

Att Boel Godner (S) mörklägger och sekretessbelägger fastighetsaffären i Hovsjö bådar inte gott. 

Eller? 

“Att göra märkliga fastighetsaffären tycks vara ett lyckat koncept”

Om vi tittar på var Ingela Nylund Watz (S) befinner sig idag efter skandalen i Fornhöjden så gick det bra för henne trots allt. Hon sitter nämligen som ordinarie riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Att göra märkliga fastighetsaffären tycks vara ett lyckat koncept för socialdemokraterna i Södertälje. Vill Boel Godner göra samma klassresa som Watz? 

Joakim Granberg, All eloge till dig och Realistpartiet. Du är DEN ENDA i kommunhuset som slår näven i bordet och berättar sanningen. Resterande politiker sitter stilla i båten som vaggar dem fint, men snart är det val och då banne mig ska de visa vad det går för.

Jag ber om ursäkt för att jag öppet tvivlat på dig i många år Joakim Granberg. Jag tar tillbaka det.

Valet 2022 har du minst två extra röster från mig och min man.

Tidigare socialdemokrat.