Telge Energi utses till ett av Sveriges främsta elbolag för miljön

Varje år vägleder Naturskyddsföreningens Bra Milöjval konsumenter för att hitta de produkter som är minst skadliga för miljön. Detta genom att säkerställa att miljökraven är uppfyllda och att elen har sitt ursprung från godkända produktionsanläggningar.

Bra Miljökrav genomförde nyligen en kontroll av såld och inköpt miljömärkt el och placerade Södertäljeföretaget, Telge Energi, som ett av de främsta i landet.

Telge Energi är ett av fem energibolag som säljer enbart el märkt med Bra Miljöval. Telge Energi är även det bolag som säljer näst mest el med miljömärkningen Bra Miljöval i Sverige.

– Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val. Sedan slutet av 2019 har våra privatkunder fått el med Bra Miljöval-märkning och från och med årsskiftet kommer även våra företagskunder att få denna miljömärkta el, säger Johannes Boson, vd på Telge Energi i ett pressmeddelande.

2021 var ett rekordår för försäljning av miljömärkt el och visar att fler än någonsin valt miljömärkt el.

– Vi ser att efterfrågan på miljömärkt el har ökat genom åren. Resultatet för 2020 visar att fler energibolag valt att erbjuda miljömärkt el i sina elavtal, ofta på grund av att kunder efterfrågat det, säger Eva Eiderström, chef Bra Miljöval i ett pressmeddelande.  

Ett av Bra Miljövals krav, som Telge Energi uppfyller, är att sätta pengar för varje kilowattimme som säljs till en hållbarhetsfond. Hållbarhetsfonden i sin tur gör det möjligt att finansiera bland annat hållbar vattenkraft och energieffektivisering.