Hon tar över rollen som VD för populära Södertäljeföretaget

Foto: Folkpool.

Sedan starten 1968 har familjeföretaget alltid haft en familjemedlem som axlat rollen som VD. 2022 skriver familjeföretaget ett nytt kapitel genom att anställa Sara Widegren som verkställande direktör.

Därmed blir Widegren den första externa VDn för Folkpool AB sedan starten för 54 år sedan.

– Jag är övertygad om att Sara är rätt person att föra bolaget vidare. Hon har erfarenheten, uthålligheten och stabiliteten, säger Benny Johansson, tidigare vd, nu ordförande och finanschef för Folkpool AB i ett pressmeddelande.

Spabad. Foto: Folkpool.

Familjeföretaget Folkpool har varit verksamma sedan 1968 och finns idag på cirka 30 orter runt om i landet. Efter 54 år i branschen har Södertäljeföretaget sålt över 20 000 pooler samt 16 000 levererade spabad.

 – Vi är övertygade om att människor mår bättre i kontakt med vatten och jag vill vara med och driva arbetet med badkulturen framåt tillsammans med alla partners, medarbetare och kunder. Jag trivs i miljöer som är i ständig utveckling och i den här branschen finns det gott om utmaningar och möjligheter, inte minst när högsäsongen för pooler är igång och allt ska hända på kort tid. Det står aldrig still, säger Sara Widegren VD för folkpool i ett pressmeddelande.