Tre nya utbildningar till Campus Telge i Södertälje – “Vi är oerhört stolta”

Fotograf: Acturum.

Södertäljes yrkeshögskola växer så det knackar. Nu meddelar Science park i Södertälje att tre nya utbildningar startar hösten 2022.

Ansökan till myndigheten för yrkeshögskolan om att få starta nya utbildningarna i Södertälje gjordes i juni 2021. Under tisdagen meddelade myndigheten om att man godkänt ansökan om tre nya utbildningar.

Till hösten 2022 startar utbildningarna Kvalificerad elfordonstekniker, Produktionstekniker och -utvecklare med inriktning hållbar produktion samt Underhållstekniker och chefen för Campus Telge uttrycker sin glädje i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört stolta över att få så många nya utbildningar beviljade. Just dessa tre finns även en stark förankring till Södertälje och den industri som finns, vilket är extra roligt. En fantastisk start på 2022! säger Cathrine Haglund, chef för Campus Telge i ett pressmeddelandet.

Utbildningarna blev möjliga tack vare att ett statsbidrag som beviljades till yrkeshögskolan från Myndigheten för yrkeshögskolan och tagits fram tillsammans med arbetslivet.

“Utbildningar inom yrkeshögskolan är alltid eftergymnasiala och kräver grundläggande behörighet för högre studier eller motsvarande. I vissa fall krävs även särskild behörighet. För den som saknar den särskilda behörigheten planeras en särskild behörighetsgivande förutbildning.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Mer om information om utbildningarna hittar ni på Campus Telges hemsida.