Rekordmånga covidfall i Södertälje – 1246 bekräftade på en vecka

Foto: Cecilia Larsson Lantz.

Den nya varianten Omikron fortsätter att öka kraftig i landet och Södertälje är inget undantag.

För åttonde veckan i rad ökar antalet bekräftade fall i kommunen och i grannkommunen Nykvarn ökar smittan för femte veckan i rad.

Enligt nya färska siffror från Folkhälsomyndigheten rapporterades att rekordmånga smittats av Covid-19 vecka 1 i Södertälje. Totalt rapporterades 1 246 nya bekräftade fall.

Antalen smittade har nästa dubblat på en vecka. Föregående vecka låg antalet bekräftade fall på 655 personer och veckan därpå låg antalet på 1246 nya fall.

Statistik: Newsworthy.

Det är en klar toppnotering sedan pandemin slog till för cirka två år sedan. Till följd av den kraftiga spridningen meddelande Södertälje sjukhus tidigare idag att man går in i stabsläge och att all vård som kan vänta skjuts fram.

– Nu handlar det om att rädda liv och ta hand om alla akut sjuka, säger Christophe Pedroletti, VD på Södertälje sjukhus i ett pressmeddelande.

I Nykvarn rapporterades 67 fall fler vecka 1 jämfört med veckan innan. Totalt bekräftades 136 personer smittats av covid-19 i Nykvarns kommun och den femte veckan i rad som antalet bekräftade fall ökar.

Statistik: Newsworthy.