Nykvarns kommun erbjuder ny chans till fiber i tätort

Bild/Foto: Pixels.

Om några år stänger Telia kopparnätet i Nykvarns kommun och i samband med nedläggningen kommer uppkopplingar via telenätet sluta att fungera.

Nu samarbetar kommunen och Telia att erbjuda Nykvarnsbor att dra in fiber för de hushåll som tidigare inte anslutit sig, framgår det i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

“Just nu erbjuder Telia möjlighet att dra in fiber för de hushåll som tidigare inte anslutit sig. Erbjudandet har tagits fram i samråd med kommunen eftersom ingen annan fiberleverantör just nu erbjuder anslutning i samma geografiska områden.”, skriver kommunen.

I Nykvarn har många redan anslutit sig till fibernätet som idag är väl utbyggt i kommunen. I samband med samarbetet med Telia hoppas kommunen att alla som bor och arbetar i kommun ska kunna delta i det digitala samhället.

“Telia garanterar leverans oavsett hur många som väljer att ansluta sig till fiber i området. Telias orderbekräftelse skickas ut efter det att kampanjen i Nykvarn har avslutats. Då har du två veckor på dig om du har ändrat dig och vill avbeställa.”, skriver kommuen.

Kampanjen löper ut den 31 januari.