Södertälje citys “Ljuspromenad” gör succé – “Uppskattad av många”

Foto: Alex Ataseven

Från ångbåten Ejdern mot inre Maren, vidare mot stora torget, upp mot Nygatan och promenera sedan raksträckan ner mod Södertälje Central.

Njut av centrumföreningen Södertälje Citys härliga ljuspromenad. Ta med familjen eller kanske din käraste på en mysig promenad genom staden.

Det är inte många som missat den otroligt fina fasadbelysningen på flera olika platser runt om i centrala Södertälje. Det har vi centrumföreningen Södertälje City att tacka för.

Lunagalleria. Foto: Alex Ataseven

Varje år satsar Södertälje City, tillsammans med flera fastighetsägare och kommunen, hårt för att göra staden trygg och attraktiv för Södertäljeborna under mörkare tider.

Detta genom projektet “Ljuspromenaden”, som uppskattas oerhört mycket av stadens invånare och går ut på belysa Södertälje på flera olika centrala platser.

Platser som centrumföreningen Södertälje City satsat för att sätta extra färg på i år är vid Rådhuset, Lunagallerian, Tom Tits, Badhotellet, konstverk på Stora Torget, videoprojektion på Åhlenshuset och Stig Parbons park.

– Allt detta knyter vi ihop till en “Ljuspromenad” där vi har skyltar på stan och har tagit fram en karta så att man kan upptäcka sin stad och promenera, säger centrumchefen Aljoša Lagumdzija till Telgenytt.

Badhotellet vid centralen. Foto: Alex Ataseven.

Ett projekt som inte hade varit möjlig utan ett samarbete med Tom Tits, Telge Fastigheter och Telge Bostäder. Med projektet vill Södertälje Citys bland annat göra kärnan mer attraktiv, färgglad, trygg och samtidigt få folk att röra på.

– Vi vill även lyfta hälsoperspektivet att vi uppmanar folk att röra sig för bättre hälsa. Promenaden har blivit uppskattad av många har vi fått höra och därför satsade vi även i år på den, säger Aljoša

Ljussättning av flera olika platser och byggnader i centrala Södertälje finns på plats till mitten av januari.

Här hittar du kartan till “Ljuspromenaden

Ljusdekoration vid centralen. Foto: Alex Ataseven.