JUST NU: Stor sökinsats efter ett rån i Södertälje – Hotade till sig bil med pistol

En stor polisinsats med flera polispatruller och en helikopter inleddes efter ett flera gärningsmän hotat till sig en bil i Södertälje.

Det var vid 16-tiden som polisen larmades till Hovsjö efter att ett antal gärningsmän hotat till sig en bil med hjälp av pistolliknande föremål.

Enligt uppgifter till polisen kom rånarna fram till bilen när den stått stilla i närheten av Hovsjö centrum. Där försökte rånarna tvinga ut personer som satt inne i bilen vilket misslyckades. Det resulterade i att rånarna körde iväg den stulna bilen bort från platsen, med bilägaren och en passageraren kvar i bilen.

– Rånarna körde iväg med passagerarna kvar i bilen, men släpptes av efter en kortare bilfärd och sedan kört iväg, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Telgenytt.

Ingen peson ska enligt uppgifter ha skadats vid rånet som skedde vid 16-tiden i närheten av Hovsjö Centrum. Polisen inleddes snabbt en sökinsats med flera polispatruller samt en helikopter som bistod i sökandet efter gärningsmännen.

Vad det var för bil som stals vill polisen i nuläget inte gå ut med, men varken bilen eller rånarna är i nuläget hittade skriver polisen på sin hemsida.

I samband med händelsen inledde polisen en förundersökning om grovt vapenbrott och grovt rån.