Företag i fokus:

Tre personer rånade i centrala Södertälje

Foto: Alex Ataseven.

Vid 15-tiden under fredagen rånades tre personer i centrala Södertälje av okända gärningspersoner.

Rånet skedde enligt polisen i närheten av Marenplan där de okända gärningspersoner hotat till sig föremål från de tre brottsoffren.

– Just nu är det oklart vilka föremål det handlar om, säger Towe Hägg som är presstalesperson hos polisens RLC region Stockholm till lt.

”Det finns ingen uppgift om att någon person skadades fysiskt vid rånet. Polisens initiala sökande efter gärningspersonerna blev utan resultat.”, skriver polisen på sin hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 december 2021 00:00

SENASTE NYTT: Två barn avlidna i Lina Hage

Polis-1

Foto: Shamash Oyal

En allvarlig incident i en bostad i Lina Hage under tisdagskvällen resulterade i två mindreårigas död. Polisen har gripit två misstänkta och spärrat av ett område för utredning.

Polis och ambulans kallades till en bostad i Lina Hage klockan 20:00 på tisdagen efter rapporter om ett allvarligt brott.

Inledningsvis var polisen förtegen om detaljer men betonade att en omfattande utredning pågick för att klarlägga händelseförloppet. Polisen kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att vid ankomsten påträffades två minderåriga barn skadade, som senare avled till följd av sina skador.

”Två minderåriga barn har avlidit efter att ha anträffats livlösa i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemedlemmar en man och en kvinna har gripits och anhållits misstänkta för mord. En av de vuxna var skadad och behövde sjukhusvård. I övrigt är skadeläget oklart.”, skriver polisen i ett pressutskick.

Tekniker från polisen anlände till platsen strax efter klockan 23 på tisdagskvällen för att samla bevis och genomföra en detaljerad brottsplatsundersökning.

Ett stort område runt bostaden spärrades av för att möjliggöra en noggrann teknisk undersökning.

Läs även: – Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Polisens tekniker på plats i sambadn med händelsen
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 09:39
Senast uppdaterad: 24 april 2024 09:39

Liberalerna – Vi måste våga prata positivt om Södertälje

GRCity

Foto: GRW Media/Södertälje City

Det finns många problem i världen, likaså i Södertälje. Det handlar om skjutningar, kriminalitet, segregation, korruption, arbetslöshet och så vidare. Överallt i världen finns det stora problem och mycket lidande. Samhället ska göra allt vi kan för att jobba mot dessa problem. Vi ska inte blunda för problemen, men vi behöver inte heller skylta med dem.

Staden och folket har tyvärr fått ett dåligt rykte, det har till och med gått så långt att invånare i staden skäms över att berätta att de är från Södertälje. Vi är många som inte är födda här utan har flyttat hit från andra delar av Sverige och som möts av förvånade och oroade ansiktsuttryck när vi berättat att vi ska flytta till Södertälje.

(Annonslänk)

Det är viktigt att vi från politiskt håll väljer att tala väl om Södertälje och våra invånare. Det är viktigt att vi visar stolthet för vår stad. För när vi inte gör det och bara låter bilden av Södertälje vara negativ så skapar det en självuppfyllande profetia. Vi får generationer som växer upp med en sargad självbild och med misstro till samhället.

När förtroendet och tilliten till samhället är svag får kriminella krafter chansen att greppa tag i den unga generationen. Den negativa mediebilden och det dåliga ryktet har gjort att det finns en misstänksamhet mot oss som kommer från Södertälje. Det gör det svårare att slå sig in på arbetsmarknaden vilket leder till högre arbetslöshet och befäster samhällsproblemen. 

”Det krävs ett starkare ledarskap som talar väl om Södertälje när chansen ges och inte tvärtom.”

För att kunna vända på den här utvecklingen krävs det ett starkare ledarskap som talar väl om Södertälje när chansen ges och inte tvärtom. Det behövs en vision om vad staden ska bli och hur vi ska ta oss dit. Något som var och en kan hänga upp lite av sitt hopp på.

Tyvärr tycks det inte finnas några sådana visioner från den politiska ledningen. Istället för att skapa hopp pratar man bara om problemen, kanske för att problembeskrivningen är det enda man kan komma överens om.

Liberalerna tror på ett Södertälje där vi garanterar varje individs rätt att forma sitt eget liv utan att utsättas för diskriminering. Din bakgrund ska inte avgöra din framtid. Södertälje ska vara en möjligheternas stad, som inte misstänkliggör entreprenörer och ideella föreningar som försöker skapa mervärde trots svåra förutsättningar. Vi vill berätta för omvärlden om Södertälje, om vår gästvänlighet, vår mångfald och det starka engagemanget som finns för lokalsamhället. Vi tror på en stad som uppmuntrar och bejakar sina invånare. Tillsammans kan vi ändra bilden av Södertälje. 

Metin Hawsho, (L) gruppledare
Victor Zetterman, (L), ordförande
Sevina Salci, (L)
Viveca Rabenius, (L) 
Gabriel Gawrye (L)
Evelyn Paz (L) 
Anton Holmlund, (L) 
Alvin Hanna (L) 
Kristina Perols (L)
Hanna Hanna (L) 
Maria Safar (L)

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 24 april 2024 01:15

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors