“Scaniarinken” till salu – Nu kan det unika bygget bli ditt

Bild/Foto: Fastighetsbyrån.

Har du alltid drömt om att få förvärva hela Scaniarinken? Nu har du chansen! Eller nåja, det är inte den riktiga hockeyarenan vi talar om – utan en skulptur i pepparkaksdeg.

För ett par dagar sedan la Fastighetsbyrån i Södertälje ut ett objekt som minst sagt har höjt ögonbrynen åt folk. Bostadsobjektet ligger på den fiktiva adressen Julaftonsgränd 24, är formad som SSK:s hemmaborg Scaniarinken och är minst sagt ätbar. Vi talar nämligen om ett pepparkakshus.

Bild/Foto: Fastighetsbyrån.

Objektet lades ut med utgångspris på 100 kronor. Efter ett par dygn har nu en hel del fattat tycke för den fyndiga idén, vilket har pressat upp priset till 3000 kronor.

Mäklarfirman beskriver bostaden på följande vis: “Inget går upp mot den fantastiska stämningen i det fullsatta templet när våra hjältar gör allt i sin makt för att försvara stadens färger.

Nu kan du bli ägare av detta unika konstverk som endast finns i ett exemplar. Var med och buda på vårt pepparkakshem och bidra till att fler får ett tryggt hem!”.

Bild/Foto: Fastighetsbyrån.

Går du i tankarna på att lägga ett par tusingar på det här unika objektet? Samtidigt som du förvärvar Södertäljes kanske ballaste hus, står du också en god gärning.

Fastighetsbyrån meddelar nämligen att SOS Barnbyar kommer att få ta del av hela slutsumman. Fastighetsbyrån stödjer löpande organisationer som ger fler ett tryggt hem. Sedan 2018 har de bidragit med över 13 miljoner kronor till SOS Barnbyar, Bris och Sveriges Stadsmissioner. 

I skrivandets stund ligger högsta budet på 3 000 kronor.

Auktionen avslutas den 17 december.