Pappan frias efter att barnet föll från balkongen – Advokaten: “Väldigt nöjda”

Förälderns advokat, Robert Ataseven. Foto: Advokatfirman Gripen.

Det var i slutet på maj som ett barn föll från tredje våningen från en balkong i Västra Blombacka, något som Telgenytt uppmärksammade och skrev om.

Det 3-åriga barnet föll flera meter ner, men fallet dämpades av att barnet landade i en buske och fick lindriga skador. Pappan till barnet misstänktes för att vara oaktsam och åtalades för grovt vållande till kroppskada, men friades av Södertälje tingsrätt idag.

Platsen där barnet landade efter fallet. Foto: Shamash Oyal.

– Min klient är väldigt lättad och glad över tingsrättens dom och att dom gått på vår linje, säger advokaten Robert Ataseven som försvarade pappan till barnet.

I domen framkommer det att föräldern hade en vän på besök den aktuella dagen då olyckan var framme. Barnet lekte i vardagsrummet då han passade på att gå till toaletten en kort stund, samtidigt som vännen pratade i telefon.

När han väl kommer ut från toaletten förstår han att något allvarligt hänt och sprang till balkongen. När han tittade ner så såg hans sitt barn på marken, tre våningar ner.

Foto: Shamash Oyal.

Balkongdörren var stängd och hade ett barnlås, men barnet lyckades få upp dörren och ta sig vidare ut på balkongen. En utredning gjordes av polisen och föräldern misstänktes för att vara oaktsam och åtalades för grovt vållande till kroppskada.

Södertälje tingsrätt anser inte att föräldern ska dömas till brott för att ha varit oaktsam en kort stund. Tingsrätten menar att både balkongdörren och glasrutorna på balkongen var stängda och därför frias helt från misstankarna.

– Det är en bra och välskriven dom, vi är väldigt nöjda med den, säger advokaten Robert Ataseven.

Bostadsområdet i Blombacka. Foto: Shamash Oyal.