Finalen avgjord – Bjarki och Helge från Järna kammade hem tredje priset

Helge och Bjarki från Varma Sverige. Foto: Shamash Oyal.

Idag avgjordes finalen i Ät!Stockholm där 12 finalister hade tagit sig till Siencepark i Södertälje för att tävla om ett första priset.

– Det känns superkul att vara här och visa upp en produkt som vi jobbat så hårt över att få ut på marknaden för alla er där hemma, sa Bjarki Birgisson när fryspizzan presenterades under tisdagen. Vi tävlar med en fryspizza som kan ätas med ett gott samvete.

Dagen prisutdelare var representanter från bland annat Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, Stockholms län och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner.

Bjarki Birgisson, Boel Godner (S) och Helge Skånberg från Varma Sverige. Foto: Shamash Oyal.

Företaget Varma Sverige, från Järna, med Bjarki Birgisson och Helge Skånberg på spetsen prisades med ett tredje pris och motiveringen presenterades av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner.

Storsäljande skräpmat får ny kostym. En svensk tolkning av klassiker med stor marknadspotential, som med sin innovativa toppning kan stötta lokala marknader. Det här är ett företag med ett stort hjärta som genom sitt arbete bidrar till mer inkludering, hållbart samhälle och nu även betydligt godare snabbmat. Tredje pris går till Varma Sverige, sa en glad Boel Godner (S).

Alla finalister och samt prisutdelare. Foto: Shamash Oyal.

Vad tror ni att det beror på att det är ni som står här idag?

– Att vi gör en väldigt god pizza, sa Helge Skånberg när tredje priset mottogs.

Första platsen kneps av Ostmakeriet från Rindö och andra plats Green Kitchen & Temp:ish.