Södertelge Volleybollklubbs damlag fortsätter sin segersvit

Södertelge Volleybollklubbs damlag. Foto: Per Eliasson.

Södertelge Volleybollklubbs A-lag på damsidan fortsätter höstens segertåg med två vunna matcher under lördagen på hemmaplan i Brunnsängshallen.

Därmed befäste de ledningen i Division 2 Östra med två matcher kvar i första halvan av serien.

Maja Westerberg. Foto: Per Eliasson.

Laget var serietippat, då de mötte Nyköping som låg på plats 7 av 9 innan helgen, och Vallentuna på plats 8. Trots detta började det skakigt, och tjejerna fick inte ihop det egna spelet i de första två seten mot Nyköping.

Första setet vanns till slut med 25-18, och efter flera egna misstag i andra set vann Södertelge även det med minsta möjliga marginal, 26-24. 

Foto: Per Eliasson.

– Förra gången mötte vi två topplag, idag var det tvärt om. Ibland är det svårt att själva hålla uppe tempot i den här typen av matcher. Vi var lite skakade och fick inte ihop spelet till en början. Det blev för många enkla misstag från vår sida. Men sen taggade vi till, säger Maja Westerberg, en av tre systrar Westerberg i laget. 

I tredje set föll spelet äntligen på plats, och sen var det ett helt annat spel resten av dagen. I tredje set vann de med 25-13, och i matchen mot Vallentuna var tjejerna egentligen aldrig hotade. 

Johanna Lundgren Gestlöf. Foto: Per Eliasson.

– I sista matchen spelade vi som vi ska, och tog kontrollen tidigt. Bra servar, anfall och försvar, men också kämparglöd och bra laganda. Med stöd från hemmapubliken blev det till slut en riktigt rolig dag, avslutar storasyster Hilda Westerberg. 

Matchen mot Vallentuna slutade 3-0 (25-21, 25-17, 25-12) till Södertelges fördel.

Guoda Puneviciute. Foto: Per Eliasson.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf.