De hedrades på wall of fame: “Hade aldrig varit där jag är i dag”

Foto: Nykvarns kommun.

Med på listan: Stanley Cup-vinnaren Mikael Samuelsson. Nu delar även det före detta hockeyproffset vägg med veteranen Thorsten Björnberg och eldsjälen Linda Thunell efter att duons insatser i kommunen.

På grund av pandemin sköts prisutdelningen för årets hedersmedborgare 2019 i Nykvarn upp. Under veckan fick äntligen Thorsten Björnberg ta emot priset. Thorsten har under sina 83 år i kommunen satt stora avtryck; däribland som företagare och ideell eldsjäl.

Kommunens kommunikationsmedarbetare var snabbt framme hos Thorsten och ställde honom mot väggen; “En klassisk sportfråga. Hur känns det?”.

– Utsliten… Värk i kroppen, överallt.

“Men ändå lite hedrad?”.

– Det är klart. Jag har aldrig varit ledsen för då hade jag aldrig kunnat vara där jag är i dag.

Årets hedersmedborgare 2020 Linda Thunell tog också emot utmärkelsen. Linda premierades för att hon med energi, envishet och glädje engagerar ungdomar i Nykvarn i livsfrågor och i projektet Motorer och käk.

– Det känns jättebra! Jättekul att jag har blivit uppmärksammad på det här sättet, med det här stora projektet som kickade igång för snart tre år sedan då det började komma på tal. Och så många som har varit inblandade längs hela vägen. Och att det blivit så stort som det har blivit, säger Linda Thunell.

Nykvarns kommun har sedan 2003 hedrat personer som har en anknytning till kommunen och som satt avtryck. Individerna förevigas på en Wall of Fame i Qulturum Sländan där bland annat tidigare hockeyproffset Mikael Samuelsson återfinns.