Nu kan du göra skillnad genom att skänka en varm omtanke

Foto: Petr Kratochvil.

Snart är julen här och det är dags att börja fundera på julklapparna. Varför inte vara extra givmild i år och stötta de som kanske behöver en omtanke allra mest? Södertälje pastorat, Pingstkyrkan Södertälje och Länstidningen har nu gått samman – igen – för att göra det möjligt.

Julen är tänkt att vara en fridfull högtid där nära och kära får möjlighet att umgås. Men långt ifrån alla ser det som ett behagligt tillfälle. Varje år är det många som tvingas vända på varenda krona för att få råd med julklappar och godsakerna till julbordet – långt ifrån alla klarar av det rent ekonomiskt.

Hjälpa och stötta hör julen till. Det menar i alla fall Södertälje pastorat, Pingstkyrkan Södertälje och Länstidningen som nu för åttonde året i rad genomför insamlingen LT-klappen och Julkassen. Den senare är precis som det låter – en kasse fylld med mat som gör skillnad. Vid utlämningen av kassen tilldelas mottagaren, om denne har barn, även LT-klappen.

Bidraget till Julkassen kostar 250 kronor och kan köpas av såväl företag som privatpersoner. För de som endast vill stötta LT-klappen, eller vara bidragande till båda två, kan swisha valfritt belopp som sedan resulteras i ett presentkort. Mer information om hur ni går till väga med betalningarna finner ni på Svenska kyrkans och Pingstkyrkans respektive hemsidor.

Insamlingen pågår fram till och med den 13 december.