Terroristen Rakhmat Akilov varnas efter en incident på anstalten Hall

Bild/Foto: Creative Commons.

Den Terrordömde Rakhmat Akilov, som körde på människor med en lastbil längs Drottninggatan den 7 april 2017, får nu ännu en varning från Kriminalvården.

“Akilov har den 27 oktober 2021 rapporterats för misstänkt misskötsamhet gällande våld eller hot mot tjänsteman.” framgår det i ett beslut från Kriminalvården.

Händelsen inträffade i slutet av oktober där den livstidsdömde 43-åringen hotat och gjorde olämpliga uttalanden som i samband med en kioskbeställning på anstalten Hall, där han för närvarade avtjänar sitt straff.

Rättegången mot Rakhmat Akilov. Bild/Foto: Creative Commons.

Rakhmat Akilov dömdes för terrordådet på Drottninggatan 2017 där fem personer miste livet. Han vid ett flertal tillfällen misskött sig och fått varningar. Varningarna och misskötseln kan senare komma att påverka bedömningen i frågan om en tidsbestämning av livstidsstraffet.

“I samband med kioskbeställningen skickade Akilov ett brev med olämpliga uttalanden. Genom utredningen finner anstalten det styrkt att Akilov har brutit mot de föreskrifter och villkor som gäller för verkställigheten då han skriftligen
hotat anstaltens kioskansvarig.”, framgår det i beslutet.

Anstalten Hall i Södertälje ser väldigt allvarligt på händelsen och tilldelar av den anledningen Rakhmat Akilov en varning.