Södertäljebo prisas nationellt efter hjälteinsats – “Otroligt hedrad”

På bilden ser vi Angelica Ekholm (Borlänge kommun, VD Dalarna Science Park (vinnare 2019), Rodolfo Alvarez och journalisten Frida Boisen, prisutdelare. Fotograf:  William Florin / Södertälje kommun.

Rodolfo Alvarez arbetar till vardags som kommunikationsansvarig på kultur- och fritidskontorets stab i Södertälje – Nu prisas han.

Södertälje kommun lånade ut Rodolfo till sjukhuset när deras egna kommunikatörer hade insjuknat i covid-19. Nu prisas han med det hedersamma priset “Megafonen” som titulerar honom till “årets offentliga kommunikatör 2020”.

– Detta pris är bara möjligt tack vare alla inom Södertälje sjukhus och sjukvården generellt. Jag är otroligt hedrad och vill också passa på att tacka för det goda ledarskapet, den kreativa ådran och till det demokratiska uppdraget. Förutsättningarna var rätt, men det var en stor utmaning under första vågen av pandemin. Mitt synsätt om inkluderande och transparent kommunikation visade sig vara ett bra recept för god kriskommunikation, säger Rodolfo Alvarez i en kommentar.

Juryns motivering lyder:

”Rodolfo har under sin tid utvecklat främst den externa kommunikationen med fokus på pandemifrågor och fått genomslagskraft i sociala medier. Med sin kommunikation vände han perspektivet och skapade tillit och trygghet för invånare och medarbetare. Med kreativitet och handlingskraft har han dessutom hanterat ett enormt medietryck på ett proffsigt sätt.”