Södertälje får ännu en högklassig restaurang – I gammal banklokal

Unge Elias Kosho har satt sin egen prägel i nya restaurangen Jumeirah. Foto: Alex Ataseven.

Under en lång period har utbudet varit oföränderligt av restauranger i Södertälje, men på kort tid har krögarna hittat tillbaka och sakta men säkert får Södertälje flera högklassiga restauranger.

Senast ut är libanesiska restaurangen Jumeirah som hade premiär i helgen.

Restaurangen huserar i gamla Sparbankens lokaler, som senare blev sushirestaurangen Minako på Badhusgatan 1, har en inspiration tagen från Dubai, därav namnet Jumeirah.

Ägaren Ghassan Said. Foto: Alex Ataseven.

– När den här lokalen blev tillgänglig såg jag möjligheten att starta en familjär restaurang med en liten festvåning, det har saknats i Södertälje, säger ägaren Ghassan Said till Telgenytt. Restaurangbranschen är någonting jag kan och verkligen tycker om, fortsätter han.

Men mycket av inspirationen, samt namnet på restaurangen, kommer från den unge Elias Kosho som bor och arbetar på deltid i Dubai som säljare.

Han har varit med från start och fått sätta sin egen prägel i den nya libanesiska restaurangen Jumeirah, tillsammans med ägaren Ghassan Said.

Restaurang Minako är ett minne blott. Idag huserar libanesiska restaurangen Jumeirah i lokalen på Badhusgatan 1. Foto: Alex Ataseven.

– Jag är med och hjälper till så gott jag kan, men om några dagar måste jag åka tillbaka till Dubai. Till våren är jag tillbaka igen och kommer vara på plats hela sommaren. Jag varken hinner eller kan laga mat när jag är i Dubai och äter ute dagligen, så jag har samlat på mig mycket inspiration av de många restauranger jag besökt, säger Elias Kosho till Telgenytt.

Att inspirationen kommer från Dubai syns tydligt på detaljerna i lokalen som har en fin libanesisk touch.

Läs om andra satsningar som gjort i Södertälje: