Grundskolan i Södertälje byter namn till Innovitaskolan – Greta Thunbergs gamla skola

Foto: Kringlanskolan.

Den 13 oktober 2021 blev Kinglanskolan, som startades 1998, en del av Innovitaskolan som har 27 skolor runt om i Sverige. Här vill man kombinera traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder.

Innovativaskolan i Södertälje har även blivit utnämnd till en av världens 100 bästa skolor av World Education Week, framgår det i ett pressmeddelande.

Magnus Andersson som är rektor för Innovitaskolan Södertälje, tidigare Kringlaskolan, menar att man vill vara en skola som gör det lilla extra för eleverna för en lyckad framtid.

– Innovitaskolan är en skola som sätter elevernas behov i centrum och som gör det lilla extra för att samtliga elever ska lyckas, säger skolans rektor Magnus Andersson i ett pressmeddelande på skolans hemsida.

Skolans låg- och mellanstadier finns i de lokaler som tidigare tillhört Genetaskolan medan högstadium bedriver sin verksamhet i en nyare byggnad som stod klar hösten 2015. När man nu byter namn på grundskolan, till Innovitaskolan som har 27 skolor runt om i Sverige, vill man skapa god kunskapsbas som förbereder elever väl inför gymnasiet.

En grundskola som är skapad för framtidens behov och vill ge elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld, något som skolan kallar för Innovita Skills.

– Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg som ger våra barn och elever för en föränderlig framtid. Vi har valt att kalla kompetenserna för Innovita Skills som har tre områden, explore Innovate, balance och, säger rektorn Andersson.

Skolan uppmärksammades över hela världen när Greta Thunberg i ett Instagraminlägg 2019 tackade Kringlanskolan för sin tid.

– Jag önskar att alla barn hade haft samma möjlighet att gå på en skola som är lika bra som min. Jag kommer sakna er alla. Jag kommer sakna er alla, skrev Greta Thunberg.