Scania går med i The Climate Pledge – “Uppmanar andra företag”

Scanias VD Christian Levin. Bild/Foto: Scania.

Scania är nu ett av bolagen som strävar mot att bli klimatneutralt till 2040 och går med i The Climate Pledge med bland annat Amazon och Global Optimism10 år tidigare än Parisavtalet.

– Scania har satt långtgående klimatmål och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med likasinnade företag och leverera de transformerande åtgärder som krävs för att  angripa klimatförändringarna. Vi är stolta över att vara i samma sällskap som övriga undertecknare av The Climate Pledge, säger Scanias VD Christian Levin i ett pressmeddelande.

Tillsammans med 200 andra företag, som undertecknat klimatlöftet och arbeta med ambitiösa åtgärder för att nå klimatneutrala koldioxidutsläpp, vill och ska Scania snabba åtgärderna mot klimatförändringar.

Att Scania går med i The Climate Pledge betyder att tre handlingsprinciper.  Regelbundet mäta och rapportera utsläpp av växthusgaser, implementera strategier att minska koldioxidutsläpp i enlighet med Parisavtalet och neutralisera kvarvarande utsläpp  för att nå klimatneutrala utsläpp till 2040.

– Jag uppmanar andra företag i vår industri att följa efter tillsammans med andra intressenter som är inblandade i att nå ett hållbart transportsystem, säger Levin.