Turid Ekefjord och gruppen Rent tar över Södertäljes Stadsscen hela helgen

Foto: Turid Ekefjord.

Med premiär idag, lördag 6:e och en andra förställning imorgon söndag 7:e november, intar Broadwaygruppen Rent Södertälje stadsscen där publiken får följa ett gäng unga bohemer i sin kamp mot fattigdom, aids och för kärleken.

Rent är en Broadway musikal, av Jonathan Larson och produceras av 18-åringen Turid Ekefjord, med sitt ursprung på New York theater Workshop.

– Vi är en grupp i Södertälje teateramatörer (STA) som sätter upp rock operan/musikalen på Södertälje stadsscen. Jag och mina vänner har tidigare satt upp mindre föreställningar i STA men kände att det nu var dags för något större, säger Turid Ekefjord till Telgenytt.

Nu har gruppen valt att gå utanför deras comfortzone och bestämde sig för att göra något riktigt kul genom att sätta upp en musikal i Södertälje stadscen. Men att sätta upp en musikal var mycket mer kostsamt än vad gruppen först trodde.

– Då vi inte hade någon budget var tanken först att musikalen skulle sättas upp i någon tom industri lokal. Men efter att jag pratat med Södertälje stadsscen togs beslutet om ett samarbete. Genom det har vi fått ett otroligt stöd och möjligheter vi inte vågat drömma om tidigare, säger Turid

Efter god dialog med Södertälje stadscen sattes en Ensamble upp med 16 unga skådespelare och fem musiker med premiär imorgon.

– Jag har haft otroligt roligt när vi repeterar ihop musikalen och jag hoppas att publiken kommer njuta lika mycket som jag gjort när de får se våran story.


Säkra din plats här – RENT, Tickster