Företag i fokus:

Skalhuset från Södertälje omsatte 73,4 miljoner – Tilldelas DI Gasell priset

Skalhuset.se – Bild/Foto: Södertälje kommun.

Nyligen hyllades Södertäljeföretaget, SkalHuset, genom att tilldelas DI Gasell priset som ett av Sveriges snabbast växande företag. 2021 omsatte Skalhuset.se 73,4 miljoner kronor.

Syftet med Di Gasell är att hylla och stödja svenskt näringsliv och företagare. Den här gången gick priset till Södertälje och skalhuset.se, något som även uppmärksammas på kommunnivå.

Vi gratulerar SkalHuset.se som nyligen fick DI Gasell priset som hyllar Sveriges mest framgångsrika företag.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsidan.

Di Gasell rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län, men endast och 1 % av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven som gasellföretag.

På bara fem år har SkalHuset.se ökat omsättningen från 1,2 miljoner kronor 2016 till 73,4 miljoner kronor 2021. 

– Framgångsfaktorerna för SkalHuset.se är personalens fina lagkänsla, alla är lika viktiga, säger Henrik. Sedan är jag övertygad om att vår telefonsupport till kunderna har varit avgörande för att våra kunder är nöjda och återkommande. Vi håller alltid vad vi lovar mot kunden.

För att ett företag ska uppnå kriterierna för att rankas som DI Gasell företaget måste uppfylla flera krav.

  • En omsättning som överstiger 10 Mkr
  • Minst tio anställda
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 november 2021 00:00

Historisk enighet och samarbete mellan kyrkorna

IMG_2836

Sargon Adam från S:t Jacob och Birgitta Kaya från Mor Afrem.
Foto: Alexander Isa

För första gången på nära tre decennier, har de två kyrkostiften inom den syrisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje tagit ett gemensamt steg mot enighet och samarbete, ett initiativ som markerar början på en ny era.

I en banbrytande händelse samlades ledarna för de två kyrkostiften inom den syrisk-ortodoxa kyrkan, som har varit separerade sedan 90-talet, för ett möte i Mor Afrems Kyrka i Geneta. Denna historiska sammankomst, som ägde rum under fredagen, symboliserar en ny början för kyrkans framtida samarbete och enhet.

Mötet på fredagen var dessutom välbesökt, med närvaro av alla präster från båda stiften samt ärkebiskoparna Youhanon Lahdo och Benjamin Atas, och avslutades med en gemensam gudstjänst vid altaret.

– Det var ett av de finaste som jag har sett om jag ska vara ärlig. I synnerhet själva liturgin. Det var ju fantastiskt, säger Sargon Adam från S:t Jacobs kyrka, till Telgenytt.

Ärkebiskoparna Youhanon Lahdo och Benjamin Atas höll en gudstjänst med samtliga präster.
Foto: Alexander Isa

Under sammankomsten, där ledande medlemmar från patriarkaliska ställföreträdarskapet samt representanter från St Jacobs kyrka och Mor Afrem närvarade, lades grunden för ett fördjupat och långvarigt samarbete.

– Det här är ett historiskt glädjande möte där vi ser alla våra präster och båda våra biskopar i Sverige enade. Tillsammans kan vi göra ett bra jobb framöver för våra barns framtid, kyrkans framtid och diskutera gemensamma frågor och samlingsfrågor som inte bara gäller våra kyrkor utan hela samhället som vi lever i, säger Mor Afrems ordförande Birgitta Kaya.

Birgitta Kaya från Mor Afrem och Sargon Adam från S:t Jacob.
Foto: Alexander Isa

Vad betyder det här för församlingsmedlemmarna?

– Jag tror att det här betyder väldigt mycket. Jag tror att det här blir en nystart om jag får säga så. Jag tror att det här är någonting som folk har väntat på, men initiativet kanske inte har kommit så starkt. Nu har det tagits och vi är här och nu blickar vi framåt och ser framåt framtida samarbeten och samtidigt ger vi en bra bild för våra barn och ungdomar också att tillsammans kan man göra mycket, säger Birgitta Kaya.

Hon får medhåll från Sargon Adam från S:t Jacobs kyrka.

– Det är ett stort framsteg. Jag tror att det här kommer gynna hela populationen som vi har här och det kommer öppna upp nya samarbeten, ny kärlek och ömsesidig respekt var än man befinner sig, säger Sargon Adam och fortsätter.

– Vi har varit väldigt positiva till det här första mötet. Och vi kommer göra allt som står i vår kraft också för att utveckla och lägga upp punkter som ska vidga vyerna och vidga samarbetet samt att vi kan förena de här båda stiften med gemensamma beslut och gemensamma möten.

Kan du ge ett exempel på hur samarbetet kan se ut?

– Förut så kunde de båda stiften ha olika dagars firande, olika fastetider. Kanske skilsmässoreglerna var lite annorlunda. När man utförde vissa dopritualer, vigningsritualerna. Det skilde lite saker och ting. Prästerna gjorde på olika sätt. Det fanns ingenting som var gemensamt. Trots att vi har gemensamma stadgar inom kyrkan har det varierat mellan de olika stiften. Vi vill förena alla dessa punkter. Det ska vara en enad kyrka och enad stadgar som gäller för båda stiften och även stora delar av Europa, säger Sargon Adam.

BILDEXTRA: Historiskt möte mellan Mor Afrem och S:t Jacob

Ärkebiskoparna Youhanon Lahdo och Benjamin Atas.
Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 mars 2024 22:48
Senast uppdaterad: 29 mars 2024 22:48

BILDEXTRA: Historiskt möte mellan Mor Afrem och S:t Jacob

Patriark-Kyrka-Mor-afrem-st-jacob

Kyrkostiften inom den syrisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje har tagit ett gemensamt steg mot enighet och samarbete, ett initiativ som markerar början på en ny era.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt var på plats när de två kyrkostiften inom den syrisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje tog ett gemensamt steg mot enighet och samarbete.

Läs: Historisk enighet och samarbete mellan kyrkorna

Birgitta Kaya från Mor Afrem och Sargon Adam från St Jacob
Foto: Alexander Isa

Ärkebiskoparna Youhanon Lahdo och Benjamin Atas
Foto: Alexander Isa

Ärkebiskoparna höll en gudstjänst med samtliga präster.
Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 mars 2024 21:33
Senast uppdaterad: 29 mars 2024 21:33

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors