Företag i fokus:

Polis larmades till Östertälje Station – Person misstänkts blivit påkörd av tåg

Foto/Bild: Sj/Kartor.

Vid 21:30-tiden larmades polisen till Östertälje Station efter att flera ungdomar befunnit sig på spåret. Enligt uppgifter till Telgenytt misstänkts en person ha blivit påkörd av ett inkommande tåg.

Uppgifter som i nuläget inte kan bekräftas av polisen.

– Vi har en polispatrull är påväg till Östertälje med anledning av att vi fått samtal om att det är ungdomar som är på spåret, säger Anna Westberg till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt ankom tåget vid 21:30 under tisdagskvällen när resenärerna hörde en hög smäll.

– Vi satt på tåget och hörde en hög smäll, som att tåget kört på något. Då kliver lokföraren ut från hytten och säger att han precis kört på en människa, säger en resenär som befann sig på tåget när händelsen inträffade.

I nuläget är det oklart hur allvarlig situationen är, men enligt uppgifter till Telgenytt ska en person skadats lindrigt i samband med händelsen.

– Jag vet inte hur allvarlig skadad person är. Tåget stannade i cirka två minuter, sedan gick lokföraren in i hytten och körde vidare mot Södertälje Centrum, säger resenären till Telgenytt.

Polisen ska i nuläget befinna sig på plats och kontrollera situationen.

Texten kan uppdateras.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 november 2021 00:00

”Försöker alltid ge 100 procent av mig själv”

Filiph Engsund

Filiph Engsund, nyttig och laglojal center som ska påbörja sin tredje säsong i SSK
Foto: Daniel Hansson

Filiph Engsund är en uppskattad center i SSK, såväl tränare som lagkamrater och supportrar värdesätter hans inställning och engagemang under matcherna. Till hösten gör han sin tredje säsong i Södertälje Sportklubb.

SSK är en fantastisk klubb att spela för, säger Engsund om varför han valt att förlänga sitt kontrakt till 2025.

Filiph Engsund kännetecknas främst för sitt hårda jobb och gedigna tvåvägsspel. Men säsongen som gick blev också den poängbästa i hans karriär.
Med 39 poäng blev han tvåa i lagets interna poängliga efter Marcus Erikson. Efter att ha gjort 17 mål på 50 matcher blev han också näst bäste målskytt, bara nämnde Eriksson gjorde fler och hamnade på 20.

-Jag tycker jag har spelat bra i två säsonger nu, i år fick jag verkligen utdelning poängmässigt, säger Engsund.

Enligt honom själv var en stor anledning till hans offensiva ”succé” omgivningen ute på isen, speciellt två stycken med spetsegenskaper.

-Sedan har jag ju spelat mestadels med Linus Videll och Marcus Eriksson. De har ju verkligen hjälpt till att jag gjort mina poäng. Det är två fantastiska hockeyspelare och det har varit väldigt kul att få spela med dem.

Kan du minnas att du har gjort så många mål under en säsong tidigare?

-Det måste ha varit någon gång i IKO:s J20, sista året som junior där tror jag.

Läs mer: Siktar mot A-laget: ”Man måste förtjäna sin plats”

Finns där något du känner att du vill göra annorlunda till nästa säsong, som du inte riktigt var nöjd med i år?

-Det är att göra ett mycket bättre slutspel, där är man riktigt besviken på att man inte fick ut mer av sig själv. Att laget inte fick ut mer.

Den Oskarshamnsbördige centern är nöjd med sin tillvaro i SSK och har enbart lovord att tillge klubben från Kringelstaden. Det är väldigt enkelt att trivas med och i Södertälje menar han:

– Klubben tar hand om sina spelare väldigt bra. SSK är en fantastisk klubb att spela för, både vad gäller fansen och organisationen.

-Sedan trivs vi som familj väldigt bra här i Stockholm. Det gör det lättare med vardagen, att man trivs helt enkelt och har det bra.

Foto: Shamash Oyal

Lockas du av spel i SHL, eller kanske till och med nåt utlandsäventyr innan du lägger av?

-Jo men det gör man.
Det är klart man vill få ut så mycket som möjligt av sin hockeykarriär, den är ju inte så lång.

-Det lockar absolut, sedan om det blir verklighet av det vet jag inte. Men det är absolut något som lockar. Det är skönast att ta ett år i taget och fokusera på det man ska, nu är det Södertälje och fullt fokus på SSK.

Du kan få nya kedjekamrater nästa säsong, har du lätt för att anpassa dig till ny omgivning?

-Man är ganska van, personligen har jag inga problem med att hitta nya lagkamrater. Jag är ganska öppen och anpassningsbar så jag ser inga problem med det.

Läs mer: Gör nytta i det tysta: ”Stora chanser att ta klivet upp”

Filiphs tvillingbror Oscar Engsund har flertalet säsonger i SHL bakom sig. Även om de två spelat på lite olika nivå de senaste åren, medger Filiph en längtan att någon gång igen få spela i samma lag som brorsan innan de lägger av med hockeyn.

-Det är absolut lockande, klart man vill spela med sin tvillingbror om man har möjligheten. Just nu har man inte den, det är lite synd men någon gång i framtiden så är förhoppningen att vi ska kunna spela ihop något år igen. Det vore kul.

På tal om Oscar så blev det i dagarna klart att han byter IK Oskarshamn mot HV71. För vissa supportrar en känslig övergång då de dels är nära rivaler på hockeykartan, men också för att det var just HV71 som via playout skickade ner IKO till Hockeyallsvenskan.

För detta har Oscar fått stå ut med diverse glåpord, till och med blivit hotad. Som nära anhörig blir man såklart känslomässigt påverkad av sådant. Så också Filiph som dock menar att supportrar har full rätt att visa besvikelse men att det allt för ofta passerar gränsen för hur vissa människor reagerar.

-Det är klart man får ha känslor till en viss nivå. När man läser sådant som skrivs och allt annat som händer runt omkring så blir man ju förbannad. Man blir vansinnig på de som skriver sådana dumheter.
Man får gärna tycka att det inte är okej men hålla det på en viss nivå och inte skriva och säga vad som helst.

Din moderklubb är Oskarshamn, kan du se fram emot mötena med IKO till hösten eller är det bara ledsamt att de åkte ur SHL?

-Det är mest ledsamt att de åkte ur. Jag vet att hela stan och klubben lever för hockeyn, så det är väldigt tråkigt.

Men Filiphs familj och vänner finns fortfarande kvar i den småländska staden och det kommer såklart bli lite extra känslor när hans SSK ska ta sig an IKO i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

-Det kommer det att bli. Man känner mycket folk där och i föreningen så det kommer bli speciella matcher att åka dit och spela.

Jubel efter ett av Filiph Engsunds 17 mål
Foto: Shamash Oyal

Nästa vecka sätter barmarksträningen igång. För en del spelare brukar det vara med skräckblandad förtjusning men samtidigt ett nödvändigt ont.
I Filiphs fall är det tvärtom, han ser fram emot att komma igång med träningen och ser det som en extra trigger när han tänker på lagets prestation i slutet av säsongen.

-Ja man har ju revanschlusta. Nu vill man ta varenda träning till att bli bättre varje dag, ta hand om kroppen. Varje gång med sommarträningen är det alltid kul att komma tillbaka när man haft lite ledigt och träffa grabbarna i laget igen.

-Jag ser fram emot en bra sommarträning. (red anm – vid intervjun var det fortfarande inte känt att Niclas Bergfors tar över som fystränare efter Nicklas Grossman)

Läs mer: Dahlström: ”Inget svårt beslut från min sida”

Revansch är ett ord som nämns ofta. Vad gör man konkret för att omsätta det i handling. Så att det inte bara blir fina ord för att göra alla som följer SSK lugna och nöjda för stunden?

-Det är svårt. Alltid när man säger ordet revansch, att vi ska göra det bättre så menar man det verkligen. Man vill försöka göra det och det är säkert jättetråkigt att lyssna på. Men det är så det är, det är svårt att sätta fingret på vad vi ska bli bättre på och hur vi ska göra det.

det finns inget som ni särskilt satt fingret på att ni behöver och ska jobba på?

-Jag tror det kommer senare under säsongen, man får nog ta en dag i taget i början och jobba sig fram till hur man gör det. Det kommer nog komma ju längre försäsongen går och ju närmare man kommer säsongen. Då har det nog närmat sig vad vi behöver

Har det kommit fram något konkret under utvärderingssamtalen som behöver bli bättre?

-Ja, det är klart att man hade lite punkter men det håller vi inom klubben. Det kan jag inte kommentera mer än så.

Vad tycker du att vi som följer SSK bör förvänta oss av dig och laget kommande säsong?

-Åter igen en klyscha. Men personligen så är jag en spelare som alltid försöker göra mitt yttersta i varje situation, varje byte och varje match. Och på träningar, försöker alltid ge 100 procent av mig själv. Och försöka få med alla på tåget så ska det nog bli en bra säsong.  

(Annonslänk)

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:32

SSK anställer ny fystränare

Magnus Bogren och Mattias Zackrisson

Magnus Bogren och Mattias Zackrisson får permanent sällskap av Nicklas Grossman i båset framöver, ny fystränare tillsatt
Foto: Daniel Hansson

Nicklas Grossman förstärkte tränarstaben en bit in i säsongen 2023-24.
Utöver att han blev en extra resurs i båset till huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson, var han samtidigt anställd som fystränare för A-laget.

Nu står det klart att Grossman lämnar som fystränare för att fullt ut ingå i ledarstaben tillsammans med Bogren och Zackrisson.

Ny på posten som fystränare blir förra spelaren Niclas Bergfors. Den före detta forwarden har SSK som moderklubb men lämnade redan 2005, 18 år gammal, för spel i AHL (American Hockey Leauge).

Efter flera år i AHL, NHL, KHL och SHL var Niclas tillbaka i SSK 2023. Han blev individuell spelarutvecklare/tekniktränare för J18 och J20. Nu tar han alltså steget till att bli klubbens fystränare för A-laget.

Södertälje Sportklubbs kommentar är hämtad från facebook:

-Niclas behöver knappast någon närmre presentation utan är born and raised med SSK och har en gedigen hockeykarriär som vi nu får ta del av. Dessutom finns en relation med Grossa som gör att överlämnandet kan gå smidigt till, kommenterar sportchef Emil Georgsson.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 01:08
Senast uppdaterad: 18 april 2024 01:08

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors