Beskedet: Södertäljeborna bland de sämsta på att vaccinera sig

Foto: Ewa Urban/Pixabay

Invånarna i Vaxholms stad är bäst i Stockholms län på att vaccinera sig. Enligt färsk statistik visar det sig att 90 procent av befolkningen har tagit minst en dos av vaccinet mot covid-19.

Desto sämre är läget i Södertälje kommun. Här har endast 69 procent av befolkningen vaccinerat sig en gång eller mer.

Statistik/Bild: Newsworthy.

Högst vaccinationssträckning finns i delarna av Järna norra-Kallfors och Enhörna-Sandviken där hela 89 procent av befolkningen har blivit vaccinerade minst en gång. Sämst är man i Hovsjö där det finns områden som endast har en vaccinationssträckning på 50 procent.

Den vuxna befolkningen har sedan juli månad kunnat vaccinera sig, och hittills har nästan 7,3 miljoner invånare fått minst en första dos, vilket avser 85 procent av landets befolkning. Samtidigt kommer rapporter om att 80 procent av befolkningen har tagit bägge doserna.

Statistik/Bild: Newsworthy.
Statistik/Bild: Newsworthy.
Statistik/Bild: Newsworthy.