Södertelge Volleybollklubbens damlag fortsätter att briljera – Toppar tabellen

Foto: Per Eliasson.

Succén fortsätter för Södertelge Volleybollklubbs damlag som leder serien efter två raka vinster på hemmaplan i söndags.

Efter två vinster i Linköping för två veckor sedan delade damlaget andraplatsen inför helgens matcher i Brunnsängshallen.

Nu är laget uppe i serieledning i Division 2 Östra efter att man slagit både serieledarna Spårvägen och Sthlms Vingar C som delade andraplatsen. 

Foto: Per Eliasson.

– Vi mötte två av seriens topplag såhär långt, och lyckades övertyga i båda matcherna. Vi spelade riktigt bra idag, och hade ett enormt stöd från hemmapubliken. sa Agnes Westerberg, som är en av lagets passare.

– Efter förra matchen sa vi att det lag som har roligast och håller humöret uppe bäst vinner och det stämde även idag, sa Agnes efter söndagens matcher.

Drömstart för Södertäljes nystartade damlag i volleyboll

Två vinster och upp i serieleding. Foto: Per Eliasson.

Första matchen mot Sthlms Vingar C var Södertäljelaget överlägset det bästa laget och vann enkelt med 3-0 i set.

Mot Spårvägen var motståndet lite tuffare där man efter en hård kamp till slut vann med 3-1 i set och för andra gången under dagen var Södertelge Volleybollklubbs damlag segrare.

– Jag är riktigt stolt över tjejerna. Stabil mottagning, bra anfall, bra servar och bra laganda. Jag tror definitivt det här laget har chans på serievinsten, sa coach Chris Kalfic, som annars spelar i elitserien i Södertelges herrlag.

Foto: Per Eliasson.
Foto: Per Eliasson.
Foto: Per Eliasson.