Bedragare försöker komma in i boenden – Utger sig för att vara personal

Koncernen Telge varnar nu sina hyresgäster för bedrägeriförsök som deras boende blivit utsatta för. Det är bedragare som utgett sig för att vara personal som ska utföra arbeten inne i lägenheter. Telge uppmanar alla deras hyresgäster att polisanmäla om de har blivit utsatta för bedrägeriförsök.

Hyresgäster kan även vara lugna i att personal från Telge aldrig dyker upp oväntat. Telge vill vara tydliga med att de alltid, på ett adekvat och korrekt sätt, identifierar sig samt meddelar hyresgästen vid planerat besök eller arbete. ”Vi vill påminna om att vi alltid legitimerar oss och att Telge Bostäder eller Telge Hovsjö alltid är tydliga avsändare när ett arbete ska utföras hemma hos dig.”

Telge bostäder uppmanar även hyresgäster till att vara uppmärksamma på att Telge aldrig ber om personuppgifter eller för betalning av utfört arbete i hyreslägenheter på plats.