Länsstyrelsen: “Flera tusen kan anställas omedelbart”

Bild: Länsstyrelsen.

I veckan träffade landshövding Sven-Erik Österberg företrädare från andra statliga myndigheter för att diskutera läget i länet och vad vi kan göra gemensamt för att bidra till att minska länets arbetslöshet, skriver Länsstyrelsen.

– Med anledning av den situation vi befinner oss i är det angeläget att Stockholms län, som landets ekonomiska motor, förmår att både minska arbetslösheten och säkerställa att återhämtningen kommer alla till del. Det finns alltför många arbetssökande som behöver arbete och flera arbetsgivare som är i behov av personal, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län i ett pressmeddelande tidigare idag

Enligt Länsstyrelsen är det färre arbetslösa jämfört med förra året, men betydligt fler än innan pandemins start då cirka 90 000 personer var arbetslösa i Stockholms län under vecka 40.

“Syftet med mötet mellan de statliga myndigheterna var att skapa ett tillfälle för utbyte av erfarenhet och kunskap för att på så vis kunna bidra till nya samarbeten och åtgärder. Att få till en ökad matchning mellan arbetsgivare och arbetssökande var en sådan.”, skriver Länsstyrelsen.

– Av länets cirka 90 000 arbetslösa kan vi anta att flera tusen kan anställas omedelbart, vi behöver därför stärka matchningen på länets arbetsmarknad så att arbetssökande och arbetsgivare hittar varandra, säger Sven-Erik Österberg.