Södertäljesonen Malkolm Makdessi-Elias omsatte 100 miljoner – På 15 månader

Malkolm Makdessi-Elias. Foto: Privat.

Den unge och ambitiöse företagaren Malkolm Makdessi-Elias är Södertäljekillen som gjorde en resa från Södertälje till Boston, Harvard och skapade ett företag som på kort tid omsatt mer än 100 miljoner kronor.

Född och uppvuxen i Södertälje valde han att flytta först till Uppsala för att studera till apotekare och senare till USA 2014 för en utbytestermin på Harvard Medical School. 

Samma år startade han även en rekryteringsbyrå för farmaceuter när han såg möjligheten att hjälpa sina kompisar ut i arbetslivet samtidigt som företagen kunde dra nytta av ambitiösa, hungriga och arbetsvilliga farmaceuter. 

Malkolm Makdessi-Elias tilldelades 2014 ett pris för sina framgångar.

– Av egen erfarenhet vet jag hur viktigt det är med en bra första arbetsplats för karriären och utvecklingen, förklarar Malkolm Makdessi-Elias för Telgenytt.

Med en bakgrund inom forskning, sjukhus och apotek och med ett affärssinne utöver det vanliga byggde Malkolm vidare på sin verksamhet. Vid årsskiftet 19/20 startade företaget han Add Pharma och fick en lysande start. På kort tid utvecklade han 50 efterfrågade produkter som på bara 15 månader lyckats omsätta över 100 miljoner kronor i försäljning.

– Målsättningen nu är att, tillsammans med våra återförsäljare, fortsätta skala organisationen och bygga vidare på våra starka varumärken Coldzinc, LaktasDuo, OtoDual, GascolDuo och Trinatural för en enklare vardag, säger Malkolm till Telgenytt.

Ad Pharmas produktseren