BingoLotto firar 30 år idag – “Det ska självklart firas”

 Bingolottos programledare 1991: Leif “Loket” Olsson. Bild/Foto: BingoLotto.

Idag är det exakt 30 år sedan BingoLott sändes för allra första gången och leddes av legenden Leif ”Loket” Olsson. Sveriges kanske viktigaste mötesplats dagen före julafton.

Premiären den 19 oktober 1991 sändes i TV4 från Gårda i Göteborg och 30 år senare har det direktsända svenska lotterispelet gått till historien som ett av Sveriges största lotterier under modern tid. 

– I början var det ju att det var något helt nytt, vi hade inte tidigare sett ett program i stil med BingoLotto. Men att det skulle bli så stort kunde ju ingen ana då. Med tiden blev givetvis tjusningen att programmet försörjde ett helt Idrottssverige, sa Leif “Loket” Olsson i en tidigare intervju till BingoLotto.

BingoLotto fyller 30 år och har sedan starten genererat 17 miljarder till svenskt föreningsliv.

Tack vara BingoLotto har även 1 000 nya miljonärer blivit till och över 6 620 bilar gått ut till lyckliga vinnare. På lördag ska det folkkära program firas ordentligt i tre och en halv timme där 30-årsfesten kommer att präglas av året 1991.

– Carola framför ”Fångad av en stormvind”, låten som vann Eurovision det aktuella året. Eric Gadd finns på plats för att bjuda på sin hit från då, ”Do you believe in me”. Christer Sjögren, Vikingarna och ”Kramgoa låtar” ger oss ”Höga berg och djupa hav”, skriver Bingolotto.